Street art / Art urbain (Τέχνη στο αστικό τοπίο)




Με αφορμή το θέμα της ελεύθερης έκφρασης, οι μαθητές γαλλικών της Α΄ τάξης επιπέδου DALF άκουσαν ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη της διευθύντριας του MaCO, του Musée à Ciel Ouvert που βρίσκεται στο Sète στη Νότια Γαλλία. Το MaCO είναι ένα αστικό μουσείο, ένα ανοιχτό μουσείο της πόλης όπου σε διάφορα σημεία της ο επισκέπτης μπορεί να δει παραστάσεις γκράφιτι να κοσμούν τους τοίχους. Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται το φεστιβάλ K-live που αναδεικνύει γκράφιτι, μουσικά δρώμενα και εκθέσεις.

Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Βασιλικής Κοντού, οι μαθητές ενημερώθηκαν και περιηγήθηκαν διαδικτυακά στο μουσείο αυτό, συμβουλεύτηκαν ιστοσελίδες σχετικά με το γκράφιτι και την art urbain (τέχνη στο αστικό τοπίο) και παρουσίασαν τη γνώμη τους για αυτή τη μορφή τέχνης σε ηχητικό αρχείο. Αυτή η εργασία αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για την προφορική εξέταση του DALF C2, όπου οι εξεταζόμενοι ακούν ένα απόσπασμα και μετά από μια ώρα προετοιμασίας, παρουσιάζουν τη θεματική, εκφράζουν τη γνώμη τους και συνομιλούν με τον εξεταστή για το θέμα.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε γκράφιτι του MaCO, να ακούσετε τους μαθητές να εκφράζουν τη γνώμη τους και να ενημερωθείτε για το φετινό φεστιβάλ K-live στο Sète. : 

Les élèves s'expriment: